Loon naar werken in mei

Een overzichtje van de mij best bijgebleven items in mei. Camjo tenzij anders aangegeven.

Een onverwachte coalitie
Zo mag je het na het principe akkoord tussen Wakker Emmen, PvdA en CDA wel noemen. Vooral de twee eerstgenoemde partijen vlogen elkaar in de vorige raadsperiode regelmatig in de haren en Wakker Emmen kreeg veel traditionele PvdA-stemmers zo ver een kruisje achter hun naam te zetten. Dat zij aankondigden het in hoofdlijnen met elkaar eens te zijn werd niet door iedereen goed ontvangen. Voxpop gedraaid met cameravrouw Anneke (voxpop is al vervelend, maar camjo is het een crime) al het andere is camjo gedraaid.

Van de regen in de drup
Regenen deed het, begin mei en eigenlijk daarna ook nog uitgebreid. Maar op 1 mei bleef het bij Arnhem maar regenen en in de buurt bij Otterlo kwamen zelfs zeldzame neerslagcijfers voor. Een item met beelden van verschillende collega’s en mijzelf. Helemaal vooraan in de uitzending.


Begin én einde van de examens

Voor alle middelbaar scholieren het bittere toetje aan het eind van een al dan niet leuke middelbare schooltijd. De eindexamens. Voor RTV Drenthe mocht ik naar het allereerste examen dat werd gegeven, dat van Kunst voor de HAVO.

En voor Omroep Gelderland mocht ik naar het allerlaatste reguliere examen, dat van Spaans voor het VWO:

Trekkers

Renault super 6

Met de trekker hierboven mocht ik begin mei een weekje spelen tijdens een vakantie in Zuid Frankrijk. In zo’n blok staal zit een prachtig stukje techniek waar ik vrolijk van wordt. Vrolijk werd ik dus ook van een item uit de achterhoek, met de trekker als protagonist.


Rampoefening gevangenis Arnhem

Ook wel een lekker radio-item. Er mocht niet gefilmd worden in de gevangenis en dus kon ik niet laten zien hoe eerste de interne ME een relletje van invalgedetineerden neersloeg, waarna tal van hulpdiensten de grote buitenruimte vol lieten lopen met ambulances en brandweerwagens. Maar ik mocht wel radio maken.