Over Ophoff Media

Ophoff Media is door mij opgericht in 2010. De producten van dit bedrijf vertellen graag verhalen. Regelmatig vanuit een journalistiek oogpunt, voor radio en tv-nieuws, maar ook voor bedrijven. Denk aan bedrijfs- of productpresentaties, congressen en conferenties, maar ook video’s voor intern gebruik zoals trainingen. Deze site is bedoeld om een beeld te geven van wat voor soort producties er eerder al zijn gemaakt, niet om elke promovideo of radio-bijdrage te laten zien.

Als journalist ben ik sinds 2008 aan het werk als camjo. Dat is een vorm van journalistiek waarbij de verslaggever naast de microfoon ook zelf de camera bedient. Sinds 2010 laat ik mij in die functie inhuren door regionale omroepen, voornamelijk RTV Oost, Omroep Gelderland en RTV Drenthe, dit gebeurt onder de vlag van Ophoff Media. De regionale omroep probeert met beperkte middelen zo veel mogelijk verhalen en kwaliteit te leveren. Daardoor word ik vaak ingehuurd omdat een camjo-verslaggever een cameraman uitspaart. Ik heb werkelijk geen idee hoeveel nieuwsitems ik inmiddels voor radio en tv gemaakt heb, maar het zullen er zeker honderden zijn. De onderwerpen variëren van het mooie terrasweer (een gewild onderwerp bij de verdeling van de klussen) tot meer stoffige, maar zeker belangrijkere onderwerpen als de gemeentelijke economie en de politieke verantwoording daarvan.

camjo interview met Willem Middelkoop

camjo interview met Willem Middelkoop

Al in 2007 maakte ik mijn eerste commerciële DVD. Een instructievideo voor de Adremo rolstoel voor spastisch gehandicapte kinderen. Een DVD die nog steeds gebruikt wordt bij de begeleiding van kinderen en hun ouders. Sindsdien zijn er tal van video’s verschenen, meestal bedrijfspresentaties. Ik maak nooit een video met wat beelden achter elkaar geplakt met een muziekje en een stem die alles bij elkaar praat. In de film moeten mensen en hun werk of passie het onderwerp zijn en de kijker meenemen. De rest moet daar in dienst van staan.

Het blog op deze site wordt regelmatig bijgewerkt, maar wie meer in detail wil zien wat mij bezig houdt kan mij volgen op twitter.

Steven Ophoff